Wat doe je als je psychosegevoelige dochter tijdens een psychiatrische opname nietsverhullende foto’s en provocerende teksten op sociale media plaatst? En als dan blijkt dat de ggz-kliniek dit niet kan voorkomen omdat de protocollen ontoereikend zijn?

Voor Geertje Paaij is het aanleiding om op zoek te gaan naar soortgelijke ervaringen. Ze spreekt met patiënten, hun familie en mensen die werkzaam zijn in de psychiatrie en komt erachter dat ze lang niet de enige is die tegen dit probleem aanloopt. Zowel patiënten als ggz-medewerkers weten vaak niet goed hoe ze het beste met internet en sociale media om kunnen gaan, met alle schadelijke gevolgen van dien. Hoelang blijft dit nog een blinde vlek binnen de psychiatrie? En wat valt eraan te doen?

Als je brein je bedriegt  is de zoektocht van een moeder wier dochter niet alleen een ernstige psychiatrische aandoening heeft, maar ook gevoelig is voor de risico’s van de online wereld.

‘Een aanrader voor iedereen uit deze kwetsbare doelgroep, en de mensen die daaromheen staan.’ Bram Bakker, psychiater.

‘Hopelijk helpt dit boek de psychiatrie om internetgebruik serieuzer te nemen en niet alleen te kijken naar de voordelen, maar zeker ook naar de nadelen.’ Myrthe van der Meer, auteur van o.a. PAAZ en UP.

Uitgever: Uitgeverij Q
Omvang: 256 pagina’s
Paperback
ISBN 978 90 214 0918 4
Prijs: € 24,99
E-book € 10,99

Op de volgende bladzijde vind je een boekbespreking in Ypsilon Nieuws nr. 1 2018, een recensie in de Volkskrant en een recensie van Bureau Strikt.  

In Ypsilon Nieuws nr. 1 2018 is een boekbespreking van ‘Als je brein je bedriegt’ opgenomen. Bureau Strikt dat organisaties adviseert en begeleidt op het gebied van Psychosociale Veiligheid en Integriteit, schreef een recensie.

In de Volkskrant verscheen in het weekendkatern Sir Edmund op 21 april 2018 een

***-recensie.
Visit Us On TwitterCheck Our FeedVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram
Spring naar toolbar