Maart

2025

Op 30 maart 2025 schrijft Geertje voor Metro een column die diezelfde dag online wordt geplaatst.

 

22 maart 2025 verschijnt in de rubriek ‘Fotoalbum’ van Trouw Geertjes verhaal over de familiegeschiedenis van haar vader.    

Het Parool plaatst op 19 maart Geertjes opiniestuk

Over je moerstaal – het thema van de Boekenweek – en moeders. Geertje schreef er op 13 maart een column over voor Metro.

Februari

2025

‘Het perfecte plaatje’ luidt Geertjes Metrocolumn van 10 februari. Over influencers en het schrille contrast met een bedelaarster. 

In Metro Nieuws van 5 februari  Geertjes column: ‘De erfenis van pesten’.

Trouw plaatst op 4 februari Geertjes opiniestuk

Januari

2025

In januari verschijnen er van Geertje drie ingezonden brieven in de Volkskrant:

 

18 januari denkt Geertje plotsklaps aan haar moeders plakboek, gevuld met rouwkaarten.

Het brengt haar tot het schrijven van deze column in Metro.

In de NRC-rubriek ‘Mijn ouders’ van 29 januari 2024 vertelt Geertje hoe haar ouders van elke dag een feestje maakten.

In het januarinummer van Margriet vertelt Geertje hoe de sportschool haar leven veranderde.

2024

Een verblijf in Athene schudt in december bij Geertje van alles wakker. Op 18 december leidt het tot deze column in Metro

 

Mensen met schizofrenie zijn vaker slachtoffer dan dader van een geweldsmisdrijf.  

Geertje las ooit de slachtofferverklaring namens haar dochter voor en schrijft er op 25 april een column over in Metro.

5 mei 2024 zal altijd in Geertjes geheugen gegrift staan. Op die dag verliest zij onverwacht haar sportmaatje. Een postuum eerbetoon in de column van Metro.

In Margriet 2/2024 vertelt Geertje over haar doel om nog fitter te worden.

2023

Hoeveel mensen missen een dierbare met kerst? Geertje schrijft er in Metro een column over.

2022

2022 luidt voor Geertje het jaar in dat zij hoop koestert op herstel van de band met haar dochter. Ze schrijft ‘Misschien’ als column in Metro.

2020

Een opiniestuk van Geertje verschijnt op 16 oktober 2020 in NRC Handelsblad: “Mevrouw, u bent uitgemoederd”. Hierin stelt zij dat naaste familie verstoken blijft van informatie over haar dierbare als hij of zij dit vanuit waandenkbeelden oplegt aan de ggz-instelling. Zelfs als je kind komt te overlijden, hoort een ouder niets.

2019

Op 6 mei 2019 verscheen ‘Geluk zit in een fotodoos’ – Als je familiealbums verdwijnen – Een indringend boek over het belang van familiebanden en –verhalen. Wat doe je als je kinderen hieraan geen boodschap hebben? In het voorjaar 2018 gaf Geertje een radio-interview over het toen nog boek-in-wording en ging onder meer in op dit dilemma. Je kunt het radio-interview hier terug beluisteren.

2018

Op 11 juni 2018 was Geertje te gast in de studio van NPO1 en sprak in de radio-uitzending van EenVandaag met Suzanne Bosman over de gevaren van sociale media in de psychiatrie.
Op 5 juni 2018 verscheen in de Volkskrant een reportage over het genereren van bewustwording door ggz-patiënten over de gevaarlijke kant van sociale media. Hierin komt Geertje ook aan het woord.
Op 16 april 2018 verscheen in Dagblad Metro een interview met Geertje.

Op april 2018 verscheen GGZ Totaal, een maandelijks e-magazine over de geestelijke gezondheidszorg. Daarin een uitgebreid interview op blz. 10 en 11.

2018

Op 17 maart 2018 sprak Geertje in het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ van NPO2 met Felix Meurders over de gevaren van sociale media in de psychiatrie vanwege haar boek ‘Als je brein je bedriegt’.
Op 5 juni 2018 verscheen in de Volkskrant een reportage over het genereren van bewustwording door ggz-patiënten over de gevaarlijke kant van sociale media. Hierin komt Geertje ook aan het woord.

2015

Op 3 augustus 2015 verscheen in NRC Handelsblad haar opiniestuk over de gevaren van sociale media in de psychiatrie.